Ik ben Melanie

, leuk dat je de tijd neemt om mijn website te bekijken.

Ik ben Melanie (van Oers - van Ginkel) en ben, op moment van schrijven, 31 jaar. Ik heb een lieve man, waar ik al ruim 14 jaar mee samen ben. Sinds januari 2020 zijn wij trotse ouders van een dochtertje en sinds september 2021 ook van een zoontje. Ik woon in Kaatsheuvel en ben geboren en opgegroeid in Waalwijk.

Na mijn basisschoolcarriĆ«re ben ik doorgegaan naar de HAVO, die ik na afronden heb vervolgd met een eenjarige MBO-top opleiding Marketing en Communicatie. In dit jaar heb ik ook de tijd genomen mij verder te oriĆ«nteren op mijn vervolgstappen. Ik koos voor de HBO opleiding Commerciële economie IEMES (International, Entertainment, Music and Event Studies). Vooral het marketing, communicatie en de focus op de entertainment- en evenementenindustrie sprak mij destijds erg aan. Tijdens deze opleiding heb ik ook de minor Communicatie en Multimediadesign gevolgd, hier ontdekte ik mijn passie voor webontwikkeling en vormgeving. Als echte autodidact ben ik mijzelf in mijn vrije uren hier verder in gaan ontwikkelen.

Aan het einde van mijn HBO opleiding was ik dusdanig bedreven in de bouw van websites en grafische vormgeving dat de vraag ernaar steeds groter werd. Ik besloot mijn werkzaamheden dan ook officieel te maken door de oprichting van DOEN! Webontwerp & Grafisch ontwerp. Vanaf dat moment kon ik bedrijven echt bijstaan en voorzien van een passende website en vormgeving.

Na afronding van mijn HBO opleiding kon ik ook gelijk aan de slag bij MarkC (een marketing en communicatie bureau) als projectmanager en team coördinator. Met veel plezier had ik hier de leiding over een grote groep top-studenten en getalenteerde arbeidsstarters (met een marketing- en/of communicatie achtergrond) en zorgde ik voor een juiste doorloop van projecten.

Na 2 jaar was de vraag bij DOEN! zo groot geworden dat het helaas niet meer viel te combineren met mijn werkzaamheden voor MarkC. Na lang wikken en wegen besloot ik de sprong in het diepe te wagen en mij volledig toe te leggen op mijn eigen bedrijf. Met veel plezier heb ik met DOEN!, veelal startende bedrijven, voorzien van een degelijke en mooie website en bijpassende vormgeving.

Gezien de gekke situatie van afgelopen 2 jaar, met de lockdown door het coronavirus en de tijd van mijn zwangerschapsverlof hieraan vastgeplakt, ben ik onverwachts in de gelegenheid gekomen om eens stil te staan bij mijn toekomstplannen. Na ruim 9 jaar (en ondertussen 2 kindjes later) heb ik in 2021 dan ook besloten om de uitroepteken achter DOEN te vervangen voor een punt. Ik ben een cursus kleding maken en ontwerpen gaan volgen (en heb deze met goed resultaat doorlopen) om zo een oude droom te verwezenlijken: het realiseren van mijn eigen kleding. Gedurende deze periode kwam ik er echter achter dat je, naast kleding, nog veel meer andere mooie en leuke dingen kan maken met een naaimachine en stof. Ik kan dan ook met trots zeggen dat ik sinds kort mijn eigen handgemaakte stoffen producten verkoop op Etsy onder de naam FraaiGaaf (een eigen webwinkel is op dit moment in opbouw). Dit geeft mij veel plezier en voldoening.

Ondanks het contact met klanten, mis ik nog steeds het contact met collega's. Het ondernemerschap heeft vele voordelen en past me goed, maar kan soms eenzaam zijn. FraaiGaaf is geen fulltime baan en biedt nog ruimte voor een andere uitdaging. Maar welke?

Wordt vervolgd...